header banner
Default

Is de Amerikaanse geheime dienst verantwoordelijk voor het creëren van Bitcoin?


Bitcoin-influencer Nic Carter heeft een theorie dat Bitcoin mogelijk is ontwikkeld door de Amerikaanse geheime dienst, de National Security Agency (NSA). Op 15 september deelde Daniel Roberts, de mede-oprichter van Bitcoin miner Iris Energy schermafbeeldingen van een onderzoekspaper van de Amerikaanse geheime dienst.

The NSA invented Bitcoin?

1996 paper titled: HOW TO MAKE A MINT: THE CRYPTOGRAPHY OF ANONYMOUS ELECTRONIC CASH*

Sources include "Tatsuaki Okamoto" 😳

Who else would be able to sit anonymously on 1 million coins.

Oh, and they invented SHA-256…?https://t.co/QwTVESwOuM pic.twitter.com/cVcbrHOG7a

— Daniel Roberts (@danroberts0101) September 14, 2023

Creëerde de NSA Bitcoin?

Het paper uit 1996 draagt de titel “How to Make a Mint: The Cryptography of Ananonymous Electronic Cash.” In de bronnen zit onder andere ene “Tatsuaki Okamoto,” een naam die natuurlijk angstvallig veel op die van Satoshi Nakamoto lijkt.

“Wie ander zou erin slagen om anoniem op 1 miljoen Bitcoin te zitten”, zo vraagt Daniel Roberts zich af. Nic Carter, partner bij Castle Island Ventures, deelt de theorie van Roberts.

I actually do believe this. I call it the bitcoin lab leak hypothesis. I think it was a shuttered internal R&D project which one researcher thought was too good to lay fallow on the shelf and chose to secretly release https://t.co/qXJkQTciSK

— nic 🌠 carter (@nic__carter) September 21, 2023

Carter zelf denkt dat het een experiment van de NSA was, maar dat één onderzoeker er uiteindelijk mee aan de haal ging. Dat iemand binnen de organisatie het te goed vond om het neer te leggen, om het vervolgens stiekem te lanceren.

If bitcoin was written by NSA cryptographers as a monetary bioweapon, if you will, and the code escaped those sensitive confines… does that make it a virus… that escaped from a lab..?

— nic 🌠 carter (@nic__carter) May 14, 2020

“Als Bitcoin is geschreven door medewerkers van de NSA als een monetair biowapen en de code ontsnapt is, maakt dat Bitcoin dan een virus dat ontsnapt is uit een lab?”, zo vraagt Nic Carter zich af op Twitter (of X).

Niet de enigen

Overigens zijn Carter en Roberts niet de enigen die denken dat Bitcoin is bedacht door de Amerikaanse overheid. Ook voormalig Goldman Sachs bankier Raoul Pal denkt dat de Amerikaanse geheime dienst achter de ontdekking van Bitcoin zit.

Het klopt ook dat de Amerikaanse overheid SHA-256, het belangrijkste hashing-algoritme voor Bitcoin fabriceerde.

Wat dat betreft is de kans aanwezig dat ze iets met Bitcoin te maken hebben. Zonder de Amerikaanse overheid was Bitcoin er op deze manier in ieder geval niet geweest.

De grote vraag is natuurlijk wat het zou betekenen voor de Bitcoin koers als men ontdekt dat Amerika achter de ontdekking van de digitale munt zit en om die reden nog altijd de 1 miljoen Bitcoin van Satoshi bezit.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Mckenzie Edwards

Last Updated: 1697843522

Views: 627

Rating: 4 / 5 (76 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mckenzie Edwards

Birthday: 1922-03-03

Address: 345 Singh Station Apt. 353, Christopherhaven, OK 10235

Phone: +4000461477390673

Job: Real Estate Agent

Hobby: Cooking, Rowing, Fishing, Quilting, Tennis, Yoga, Painting

Introduction: My name is Mckenzie Edwards, I am a irreplaceable, exquisite, risk-taking, unyielding, fearless, unswerving, unreserved person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.