header banner
Default

Er is geen recht op verdediging voor Palestijnen, vraagt Joop van BNNVARA


Table of Contents

Reacties (77)

VIDEO: Kennen we de naam van elk Palestijns slachtoffer? | Khalid & Sophie | BNNVARA | NPO Start
NPO Start

Sorteren op:

OostGrunn

OostGrunn9 okt. 2023 - 13:02

Wat er is gebeurt in Israël wat altijd te verwachten en dat onschuldige burgers hier de dupe van worden was ook te verwachten. Mensen die het verzet van de Palestijnen veroordelen zijn de zelfde mensen die het verzet van de ANC paramilitairen in apartheid Zuid Afrika zouden veroordelen om dat ze allebei geweld gebruikten. Dat onschuldige burgers er bij omkomen is ook volkomen logisch hoe erg dat dat ook is. De Palestijnen kunnen niks anders doen dan geweld gebruiken als alle andere opties zijn uitgeput. De EU en Amerika geven niks om het lot van de Palestijnen ze laten ze zitten in een openlucht gevangenis in Gaza en ze laten Israël op de westelijke Jordaanoever maar nederzettingen Bouwen zonder Iets er tegen te doen. Dit was te voorkomen geweest als het westen niet alles deed om Israël een hand boven het hooft te houden en zijn verantwoordelijk nam om deze mensenrechten schendingen te stoppen zo lang dit niet Gebeurt blijven er aanslagen in Israël Plaats vinden en Bombardementen op Gaza.

Druzhni

Druzhni9 okt. 2023 - 10:45

Deze reactie is verwijderd

hansdetorenkraai

hansdetorenkraai9 okt. 2023 - 9:41

Begrijp nog steeds niet waarom Hamas zo populair is bij links in ons land. Het zijn ondemocratische geloofsfanaten die enkel tot doel hebben gesteld om Israel van de kaart te vegen. Ik kan met de beste wil van de wereld geen begrip op brengen voor Hamas en tegelijkertijd heb ik medelij met de Palestijnen die nog in het bezit zijn van hun volle verstand en niet achter deze haat-parade aanlopen.

1 Reactie

Zandb

Zandb9 okt. 2023 - 15:22

hans Nee dan de kliek rondom Netanyahu, dat zijn lekkere frisserds, die de steun van links en rechts verdienen..... Kom nou toch gauw. Trouwens, waar haalt u dat vandaan, dat Hamas zo populair is bij links. De grote duim?

0Rapporteren

Lenka L

Lenka L9 okt. 2023 - 8:43

Deze reactie is verwijderd

Bert van der Neut

Bert van der Neut9 okt. 2023 - 7:55

Veel reacties hebben een "maar". Er is geen "maar" in dit geval. Ook niet als Israël burgers treft met een actie. Waarom mensen steeds dat voorbehoud blijven maken is mij een raadsel.

3 Reacties

MG1968-2

MG1968-29 okt. 2023 - 15:18

Duidelijk. Ik mag van jou zeggen: Israel ontmenselijkt. Ik mag van jou niet zeggen: Israel ontmenselijkt maar Hamas ook. Begrijpen doe ik dat overigens niet. Het is toch walgelijk wat Hamas doet alhier. Waarom mag dat van jou niet ook benoemd worden?

0Rapporteren

Bert van der Neut

Bert van der Neut9 okt. 2023 - 15:22

Volgens mij lees je iets wat er niet staat. Wat Hamas heeft gedaan meer dan walgelijk. Vaak komt er achter die constatering een "maar". Wijzend op de een andere partij. Stop daar gewoon mee. Er is geen "maar".

1Rapporteren

MG1968-2

MG1968-29 okt. 2023 - 18:55

@Bert Ik lees exact wat er staat maar begin met de andere partij. Twee terroristische partijen tegenover elkaar. Beide fout. "Wat Hamas heeft gedaan meer dan walgelijk." Ja. Dat zijn ook de woorden die ik gebruikt heb. En ben zelfs fysiek onpasselijk er van geworden. Het is verwerpelijk. Echter doen alsof Israël alleen slachtoffer is is net zo ziek als het bagatelliseren van de rol van Hamas. Ook dan neem je doden -ook die aan Israëlische kant- niet serieus.

0Rapporteren

Paul Spijkers

Paul Spijkers8 okt. 2023 - 20:49

Goede beschrijving van de situatie in de westerlijke oever.

Warsame

Warsame8 okt. 2023 - 19:13

Voor alle zwakzinnig mensen die klakenloos de propaganda overnemen van de Nederlandse staat stel je eens voor dat ik bij jullie familie kom en ze het huis uitzet en als er dan vervolgens wordt gevraagd waarom dan geef ik als antwoord omdat jullie nederlands zijn is dat niet absurd? Jullie zijn wel bekend met de uitspraak een kat in het nauw maakt rare sprongen dat is wat er precies nu gebeurd het Palestijnse bevolking heeft geen zicht op een goede toekomst en worden als tweederangsburgers behandeld er wordt al jaren lang aangeven door de zelfde propaganda nieuws dat Israël gebieden inneemt waar ze geen recht op hebben als voorbeeld vergelijk de kaart van 1947 en 2023 van Israël hoe dat zich enorm heeft uitgebreid een 2 Staten wordt al jaren besproken maar wordt helemaal niks aangedaan . Vorige maand is de heilige moskee nog bestormt mensen doe je resach en kom achter de waarheid en wordt wakker asjeblieft

Willem D2

Willem D28 okt. 2023 - 18:29

Wanneer claimen Duitsland, Finland en Polen hun oostelijke gebieden een keer terug? Is ook onrecht van na 1940

Mathijsco

Mathijsco8 okt. 2023 - 16:43

"Het voorwendsel is dat Hamas slechts een terroristische groepering is waarmee onderhandelingen onmogelijk (..) ". Beste auteur, dat is geen voorwendsel, dat is de werkelijkheid. Hamas is een terreurorganisatie die gedijt bij de status-quo. De (door u overigens terecht aangehaalde) mensonterende sadistische houding van Israël van de laatste paar jaar, is koren op hun molen. De kop van uw artikel -recht op verdediging- en de mate waarmee u Hamas vereenzelvigd met het Palestijnse volk, sijpelen een soort legitimatie door voor de acties van Hamas. Dat vind ik haast net zo kwalijk en verwerpelijk als de dictatoriale houding van Israël, en meer specifiek de regering van Benjamin Netanyahu.

1 Reactie

Minoes&tuin

Minoes&tuin9 okt. 2023 - 6:38

Er was een tijd dat hamas de verkiezingen won, gecontroleerd nog wel, maar dat kon natuurlijk niet. Stel je voor dat je niet meer zou kunnen zeggen dat Hamas enkel en alleen een terreurorganisatie was, Laten we de terreur van de Israëlische staat maar niet aanpakken, dat helpt....dat zal ze leren die Palestijnen.

2Rapporteren

Jeromba2

Jeromba28 okt. 2023 - 14:52

'Politiek gezien kwam het offensief van Hamas uit Gaza' Ja toedeloe, dat zegt Putin ook over Oekraïne.

Gio Servas

Gio Servas8 okt. 2023 - 14:36

Nee, Palestijnen hebben dit recht opgegeven door continue achter terrorisme te staan.

7 Reacties

PGS

Satya

Satya8 okt. 2023 - 16:26

Dit is fascisme in zijn kern. Anderen met een lulverhaal hun rechten ontnemen, Palestijnen zijn in veel geval kinderen die beslissing niet eens hebben kunnen maken naast dat zoiets als de Palestijnse denkwijze niet bestaat.

3Rapporteren

LaBou

Volrin

Volrin8 okt. 2023 - 16:32

'Palestijnen' staan net zo min achter Hamas, als dat 'Amerikanen' achter de inval in Irak stonden.

3Rapporteren

Herr Vorragend

Herr Vorragend8 okt. 2023 - 16:48

@ Volrin Klopt! Het probleem is in deze dat men moet dealen met het Islamo-fascistische Hamas ipv met een evenredige vertegenwoordiging van het Palestijnse volk. Overigens speelt in Israël dezelfde problematiek

1Rapporteren

PGS

PGS9 okt. 2023 - 5:54

@ Satya Ik neem aan dat jij nu ook vierkant achter Armenie gaat staan nu Arzerbajan, Nagono Karabakh hebben geannexeerd en alle inwoners zijn gevlucht ?!

3Rapporteren

itsme3

itsme39 okt. 2023 - 8:33

@PGS "Ik neem aan dat jij nu ook vierkant achter Armenie gaat staan nu Arzerbajan, Nagono Karabakh hebben geannexeerd en alle inwoners zijn gevlucht ?!" Azerbajan kan Nagorno Karabakh helemaal niet annexeren. Het hoorde namelijk al bij Azerbajan. Alleen heeft Armenie het dertig jaar geleden geprobeerd het te veroveren en er een illegale regering geïnstalleerd.

0Rapporteren

Cruise

Cruise8 okt. 2023 - 14:35

Wat ik in het geval van de Gazastrook niet snap is waarom Egypte nooit een helpende hand heeft toegeworpen door de Palestijnen daar ( meestal soenitische moslims) toe te laten tot Egypte of in ieder geval op het aangrenzende Sinai gebied. Nu heb je met de Gazastrook al 50 jaar een klein aan vier kanten afgesloten stukje land dat niet zoals de Westoever eigenlijk het grondgebied was van de Palestijnen die daar nog wonen ( of in ieder geval in de buurt) maar vluchtelingen uit rest Israel ( voormalig Palestina) De bevolking in de Gazastrook is ook geëxplodeerd van 800 duizend in 1983 naar 2 miljoen nu wat natuurlijk gezien de geringe omvang van dit stukje land totaal onverantwoord is en niet levensvatbaar.

5 Reacties

PGS

PGS8 okt. 2023 - 16:18

Je kunt je beter afvragen waarom de Palestijnen niet welkom zijn in om de omliggende landen. De landen zien hoe de Palestijnen reageren en komen tot de conclusie: blijf lekker in je eigen gebied zitten. Die ellende willen wij niet in onze grenzen.

10Rapporteren

Sententia

Sententia8 okt. 2023 - 16:43

Egypte is één van de Arabische landen, die (tot twee keer toe) een aanval heeft uitgevoerd op Israël. De reden, dat het daarmee gestopt is, is dat Israël veel sterker is. Het laat geen Palestijnen toe, omdat het de terroristen die zich onder hen bevinden, buiten de deur wil houden. Ook vindt Egypte het wel prima, dat de Palestijnen Israël het leven zuur maken.

9Rapporteren

Herr Vorragend

Herr Vorragend8 okt. 2023 - 16:50

Hamas is eng gelieerd met de Moslimbroeders. De Egyptische cipiers bewaken deze openluchtgevangenis net zo fanatiek als hun Israëlische collega's

7Rapporteren

Willem D2

Willem D28 okt. 2023 - 18:22

Hamas is een afsplitsing van de moslimbroederschap. De moslimbroederschap is de grootste bedreiging voor de regering in Egypte.

6Rapporteren

De gewone nederlander

Bert van der Neut

Bert van der Neut8 okt. 2023 - 13:47

In welk universum hoort het afslachten van 250 festivalgangers tot jezelf verdedigen?

3 Reacties

Volrin

Volrin8 okt. 2023 - 16:33

In hetzelfde universum waar het bezetten en bebouwen van andermans land tot zelfverdediging hoort.

5Rapporteren

Bert van der Neut

Volrin

Volrin9 okt. 2023 - 3:38

@Bert U weet weer eens geen inhoudelijke reactie te geven, maar speelt loos op de man. U begrijpt blijkbaar niet dat ik beide acties afkeur.

3Rapporteren

Robbin_T

Robbin_T8 okt. 2023 - 13:46

Zeker hebben ze recht op zelfverdediging. Het lijkt me nuttig voor ze dat we met westerse steun een pr-team erheen sturen om ze uit te leggen dat je weinig sympathie oogst voor de goede zaak als je lukraak vrouwen en kinderen op straat doodschiet en dat heel hard Allah is groot schreeuwen terwijl je een lijk achter je jeep aansleept ook scheve ogen gooit. Verder lijken die hamas strijders me best gezellige lui.

1 Reactie

Satya

Satya8 okt. 2023 - 16:31

Wat heeft dit met het recht van palestijnen op zelfverdediging te maken of is elke palestijn Hamas?

2Rapporteren

PGS

PGS8 okt. 2023 - 13:31

Als het leven zo vreselijk is, waarom blijven die Palestijnen in Gaza ? Ik zou mijn biezen hebben gepakt en naar het andere palestijns gebied verhuisd. En zelfverdediging is niet hetzelfde als een gecoordineerde aanval van duizenden raketten, aanvallen op burgers en huizen.

1 Reactie

Volrin

Volrin8 okt. 2023 - 16:34

Wat een stupide reactie. Zegt dat ook tegen andere mensen die in oorlog-, armoede- of klimaatramp gebieden wonen?

2Rapporteren

Frans Akkermans3

Frans Akkermans38 okt. 2023 - 13:07

Een week geleden werd in Putten de wegvoering van een groot gedeelte van de mannelijke bevolking herdacht. Voor de meestenkwamen om in Duitse concentratiekampen. Dit wegvoeren was de reactie van de nazi's op de mislukte aanslag daar in de buurt op Duitse officieren door een Nederlandse verzetsgroep. Dat de moffen op dat soort gewelddadig verzet zou reageren met represailles was bekend. Desalniettemin ging het door. Voor zover ik weet hebben die verzetslieden nimmer verantwoording afgelegd over wat ze op hun geweten hadden. Ze hadden goede bedoelingen en dat was genoeg. Er heerst een soort taboe om kritisch te zijn op het gewelddadig verzet in de tweede wereldoorlog. Geen kwaad woord daarover. Aanslagen, sabotage, liquidaties, ze werden gepleegd in de wetenschap dat er bijstanders, burgers ,blootgesteld gingen worden aan meedogenloze terreur. Ik denk niet dat er een Jood, onderduikgever of piloot mee gered is. Of dat de oorlog daardoor een minuut korter heeft geduurd. Ik schrijf dit op omdat vroeg of laat in deze discussie over de rechtvaardiging van het Palestijns verzet de vergelijking met het Nederlandse verzet opduikt. Naar mijn mening was dat gewapende of geweldadige verzet in de Tweede Wereldoorlog even zinloos en niet te rechtvaardigen als dit soort Palestijnse acties. Dat is geen zelfverdediging maar zelfvernietiging.

2 Reacties

Satya

Satya8 okt. 2023 - 19:45

"Naar mijn mening was dat gewapende of geweldadige verzet in de Tweede Wereldoorlog even zinloos en niet te rechtvaardigen als dit soort Palestijnse acties." Heb jij een voorbeeld waar het Nederlands verzet zich tegen burgers heeft gekeerd op deze manier. Vind dat je rare vergelijkingen maakt. Het Nederlands verzet heeft geprobeerd het leven van onschuldige mensen te redden, er zijn vast acties waar je vraagtekens bij kunt zetten maar jouw vergelijking vind ik niet correct.

3Rapporteren

Frans Akkermans3

Frans Akkermans39 okt. 2023 - 17:56

@Satya Als je weet dat je daad tot gevolg heeft dat onschuldige burgers tegen de muur gezet worden en die daad niet tot enig resultaat leidt vind ik dat inderdaad eerder crimineel dan heldhaftig.

0Rapporteren

Thuiszitter

Thuiszitter8 okt. 2023 - 12:20

Ze mogen zich verdedigen, dat zullen ze nu wel nodig hebben ook , dit gaat jaren duren , eerst de gijzelaars bevrijden, Hamas pijn doen . Onbegrijpelijk dat de mossad dit niet heeft zien aankomen

MG1968-2

MG1968-28 okt. 2023 - 11:51

"Hamas" "Terrorisme" Als je de gijzelaar alleen maar de keuze laat tussen lijdzaam ondergaan en impliciet danwel impliciet geweld... kun je niet verbaasd zijn over de vorm waarin het verzet gegoten wordt. Je hebt domweg iedere sturing in de vorm uit handen gegeven en het 'zo had ik het niet aangepakt' aan de ander gelaten. Lijdzaam toezien was zinnig geweest als de omgeving van Israel de druk op die partij opvoerde om als meest machtige partij dat te doen dat alle belangen dient. Maar dat laat de wereld na. Dus wordt er niet lijdzaam toegezien. Er is een partij die de sleutel in handen heeft om dit alles te stoppen. En nee. Hoewel nogal wat mensen opteren voor etnische zuivering van gaza (30+ duimpjes voor dit idee in een ander onderwerp) is dat niet de oplossing. Die is toch echt dat als je je als sterkere partij ook nog moreel verheven acht daarna te handelen. Maar dat wordt al 70 jaar nagelaten. Ik wordt fysiek onpasselijk als ik de beelden zie. En goed te keuren is de uiting van de frustratie op geen enkele manier. Maar met hoeveel woorden ik ook afstand neem van hetgeen aldaar gebeurt.... verklaarbaar is het wel.

9 Reacties

Parquet

Parquet8 okt. 2023 - 11:58

'Ik wordt fysiek onpasselijk als ik de beelden zie. En goed te keuren is de uiting van de frustratie op geen enkele manier. Maar met hoeveel woorden ik ook afstand neem van hetgeen aldaar gebeurt.... verklaarbaar is het wel.' Het vermoorden van oude vrouwtjes bij bushaltes is nooit verklaarbaar en ook niet te rechtvaardigen, of dat nou aan Palestijnse of Israëlische kant is.

14Rapporteren

Ewout Pool

Ewout Pool8 okt. 2023 - 15:23

Beste MG1968-2, "En nee. Hoewel nogal wat mensen opteren voor etnische zuivering van gaza (30+ duimpjes voor dit idee in een ander onderwerp) is dat niet de oplossing." Dit is niet wat de heer Vorragend voorstelt. Hij zegt ervoor te vrezen. En gezien de retoriek van de Israëlische regering, haar samenstelling en haar bereidheid nietsontziend op te treden lijkt me dat een gerechtvaardigde vrees. Dat zou neerkomen op etnische zuivering, waar de gewone burger in Gaza het slachtoffer van wordt. Niet de voorman van Hamas in zijn villa in Dubai. En behalve wat plichtmatige protesten zal de wereld dit toelaten, in hun hart zullen ze misschien wel blij zijn dat er een probleem minder is. De Palestijnen hebben op het internationale toneel geen vrienden, zelfs Iran niet.

3Rapporteren

MG1968-2

MG1968-28 okt. 2023 - 17:21

@Ewout "Dit is niet wat de heer Vorragend voorstelt" Ik had natuurlijk gewoon een linkje moeten geven waar ik naar refereer. Het betrof hier: https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/hamas-lanceert-grootschalige-verrassingsaanval-israel-kondigt-staat-van-oorlog-af (Polarisario 7 okt. 2023 - 11:22) Dus niet iets wat heer Vorragend voor vreest maar wat Polarisario voorstelt. En het vrezen van vorragend wordt in deze bijdrage van jou van een interne logica voorzien waar je niet van plan bent je tegen te verzetten. Doe dat wel... want anders wordt de genocide ook de jouwe.

0Rapporteren

Mathijsco

Mathijsco8 okt. 2023 - 17:46

@MGnogwattus, Even lezen wat hier nou eigenlijk staat: "Hamas" "Terrorisme" Het begint al met aanhalingstekens... En dan een hele hoop "ge ja", en "ge maar". Om dan uiteindelijk te komen bij de kern: "Verklaarbaar is het wel". Nee mijnheer, gerechtvaardigd (want dat is wat je bedoeld) is het niet. Hamas is een terreurorganisatie: niet uit op vrede. niet uit op redelijkheid. Niet uit op wat voor oplossing dan ook: niet hier op aarde. Hamas heeft "martelaarschap" in de aanbieding: vergelding op Israël, in ruil voor gegoede plaatsen in hun hiernamaals bij Allah. Althans, zo wil de overlevering van Hamas. Misbruik makend van de uitzichtloze, inhumane situatie in Gaza, door Palestijnen mee te slepen in hun doomsday-interpretatie die slechts bedreven kan worden doormiddel van terreur en fataliteit. Kwaad met kwaad vergeldend, in een totaal-armageddon. Daar is geen excuus voor. Het is de moordzuchtige versie van een heroine-dealer in een ghetto.

7Rapporteren

Satya

Satya8 okt. 2023 - 19:03

Mathijsco "Nee mijnheer, gerechtvaardigd (want dat is wat je bedoeld) is het niet." Het is wel degelijk een poging tot het zoeken naar een verklaring, hoe jij hier een rechtvaardiging leest snap ik niet. Wat MG naar mijn mening in die zoektocht naar verklaring, waar ik het verder mee eens ben, vergeet is de indoctrinatie van Hamas. Indoctrinatie waarin zeer orthodoxe religie met onderdrukking wordt verweven waar onbegrensde haat mee wordt opgewekt. MG valt misschien een klein beetje in de valkuil Hamas zijn rol ondergeschikt te maken in een zoektocht naar een verklaring maar jouw verwijt is niet eerlijk.

1Rapporteren

MG1968-2

MG1968-28 okt. 2023 - 20:27

Mathijsco Jij streeft naar extreem rechts aan de macht alhier. Jij bent op dit punt geen gesprekspartner.

2Rapporteren

Ewout Pool

Ewout Pool8 okt. 2023 - 21:55

Beste MG1968-2, Dank voor je verduidelijking. Overigens ben ik het niet met je eens dat Polisario dit zou voorstellen. Ook hij denkt enkel dat de tegenreactie van Israël compleet verwoestend zal zijn. Die mening deel ik met hem. Dat betekent overigens niet dat ik het goedkeur. Net zoals het in jouw woorden “het van een interne logica voorzien” ook maar enige goedkeuring impliceert. Ik bewonder je passie om je hier druk over te maken maar vrees (gezien de geschiedenis) dat het geen enkele zin heeft.

1Rapporteren

MG1968-2

MG1968-29 okt. 2023 - 6:33

@Satya De rol van Hamas is een terroristische in de methode. En daarmee is inderdaad een verklaringen zeker geen rechtvaardigingen. Wel een oproep aan de meest machtige (de gijzelnemer) om het meer van hetzelfde van de afgelopen 70 jaar te verlaten.

0Rapporteren

MG1968-2

MG1968-29 okt. 2023 - 8:43

@Ewout Duidelijk. Laten we er hopen dat beider angst niet materialiseert.

0Rapporteren

henk-alexander

henk-alexander8 okt. 2023 - 11:45

De wortel van het kwaad ligt in het beginsel: 'A land without a people for a people without a land.' De zionistisch ingestelde westerlingen worden er door misleid en de Palestijnen worden er door onderdrukt.

Geer1

Geer18 okt. 2023 - 11:34

Deze actie brengt een tweestaten oplossing verder weg dan deze al was (waarschijnlijk al onmogelijk per situatie eergisteren overigens). Het probleem is dat het niet zo ernstig werd gevonden dat Gaza onder controle van een Iran proxy is en een gevaar oplevert. Het ligt in een uithoek. Als een Palestijnse staat in Westbank ontstaat is de grens te dicht bij het hart van Israel. Een vergelijkbare aanval vanuit Westbank op Israel is andere koek dan het relatief beperkte gebied dat nu in gevaar is. Waar Netanyahu en zijn blok ooit van het toneel zullen verdwijnen, zal er niet gauw meer een regering zijn die een vredesinitiatief probeert. Daar zorgen de barbaarse beelden van gisteren wel voor. Kortom, er komt ook geen Palestijnse staat. Hooguit een tweede staat die gedeeld wordt door Palestijnen en (de meer radicale) Joden en waar mensenrechten met voeten getreden kunnen worden zonder dat het Israel proper is dat hiervoor verantwoordelijk is. Sowieso de settlers in de Westbank gaan niet verhuizen naar Israel, de Israeli arabs gaan niet naar Westbank dus ze blijven ongelukkig samen. Alleen een genocide van een van beide partijen gaat hier een einde aan maken, een genocide waar Hamas overigens toe oproept.

BerendIsWeerTerug

BerendIsWeerTerug8 okt. 2023 - 11:25

Palestina is van de Palestijnen afgepakt, met geweld, door de Britten die samen met de rest van de westerse wereld de joden een eigen land wilden geven. Dat die Palestijnen hun land terug willen is niet meer dan normaal. De manier waarop ze dat proberen is niet alleen erg gewelddadig maar ook bijzonder ineffectief

5 Reacties

Hann63

Sententia

Sententia8 okt. 2023 - 16:05

De Britten hebben meerdere voorstellen gedaan, maar de Arabieren hebben die allemaal afgewezen. Ze vonden en vinden een Joodse staat simpelweg onacceptabel. Als destijds het héle gebied aan de Joden toegekend was, hadden we deze ellende nooit gehad. De staat Israël is een feit. Als de Palestijnen een toekomst willen, kunnen ze beter verhuizen naar een andere plek. Da's behoorlijk zuur, maar ze zijn heus niet de enige mensen die in de vorige eeuw (voorgoed) verdreven zijn uit hun thuisland.

6Rapporteren

Frans Akkermans3

Frans Akkermans38 okt. 2023 - 18:27

Palestina was in bezit van de Ottomanen. Die verloren de oorlog en de Britten kregen het mandaat over dat gebied van de toenmalige internationale gemeenschap, de Volkenbond. Allemaal verkeerd maar er is in de geschiedenis wel meer verkeerd gegaan dat zich niet zo makkelijk laat herstellen.

4Rapporteren

Willem D2

Willem D28 okt. 2023 - 18:27

1948…… Weet u hoeveel mensen er verdreven zijn na de 2e wereldoorlog in Europa? De geschiedenis is niet eerlijk, maar je kan ook doorgaan met je leven.

5Rapporteren

Volrin

Volrin9 okt. 2023 - 3:40

@Sententia "De Britten hebben meerdere voorstellen gedaan, maar de Arabieren hebben die allemaal afgewezen." Vind u dat gek? Hadden de Duitsers het ook moeten accepteren dat de Amerikanen een deel van Duitsland aan de Joden als eigen staat hadden gegeven? " Ze vonden en vinden een Joodse staat simpelweg onacceptabel. Als destijds het héle gebied aan de Joden toegekend was, hadden we deze ellende nooit gehad." Op basis waarvan? Uw glazen bol? Waarom zouden Palestijnen dat wel geaccepteerd hebben? " De staat Israël is een feit. Als de Palestijnen een toekomst willen, kunnen ze beter verhuizen naar een andere plek. Da's behoorlijk zuur, maar ze zijn heus niet de enige mensen die in de vorige eeuw (voorgoed) verdreven zijn uit hun thuisland." En waarom zouden zij moeten vertrekken? Dat is niet hoe het internationaal recht werkt.

0Rapporteren

develhunt

develhunt8 okt. 2023 - 11:17

Lukraak onschuldige burgers vermoorden, mensen ontvoeren, met lijken lopen slepen alsof het trofeeën zijn, hoe walgelijk kan je zijn?, als dat de werkwijze van Hamas is zegt dat alles over die organisatie die geen vrede wil maar blind van pure haat dood en verderf wil zaaien, wat je ook van de Israëlische politiek mag vinden, dit optreden is op geen enkele wijze goed te praten, waarschijnlijk verliezen ze hierdoor heel veel wereldwijde sympathie en steun waardoor het Palestijnse volk nog meer in een isolement terecht gaat komen. Bovendien gaat Israël dit conflict sowieso winnen waardoor de zeer slechte verhouding nog verder afbrokkelt en de Israëlische politiek nog rechtser gaat worden.

3 Reacties

Pindaklaas

Pindaklaas8 okt. 2023 - 11:29

Je weet dat westerse eenheden ook niet zachtzinnig met burgers en dergelijk omgaan en gingen hè? De mensen die bepaalde gebeurtenissen openbaarde hebben sinds ze dat deden geen leven meer, want spreek niet over de oorlogsmisdaden die het westen pleegt.

0Rapporteren

Abdu

Abdu8 okt. 2023 - 12:02

@Devel… “Lukraak onschuldige burgers vermoorden, mensen ontvoeren, met lijken lopen slepen alsof het trofeeën zijn, hoe walgelijk kan je zijn?” Ja, al meer dan tachtig jaar vraagt ook ieder Palestijn en ieder mens zich dat af? Hoe kan dat een land zich bouwt voort met zo’n tradities?

0Rapporteren

Vuurrood

Vuurrood8 okt. 2023 - 13:17

ook nog een eigen mening over de Israëlische apartheidspolitiek of is dat dan weer teveel gevraagd?

2Rapporteren

Renger1974

Renger19748 okt. 2023 - 11:14

Deze reactie is verwijderd

Vuurrood

Vuurrood8 okt. 2023 - 10:58

Dit hele bericht is van komma tot punt correct. Maken de Nederlandse media dit soort berichten ook? Publiceren ze deze berichten? Vanmorgen op WNL zat de gehele vaderlandse rechtse meute weer gewag te doen van hun inzichten. Inclusief het CIDI welke bepaald niet bekend staan om hun pro Palestijnse inzichten. Om over Eerdmans maar te zwijgen. Bijna het complete Nederlandse media landschap, enkele uitzonderingen daargelaten, maakt zich schuldig aan volkomen eenzijdige berichtgeving als het over Israël gaat. Alleen Een ander Joods Geluid geeft een veel genuanceerder beeld beeld van de Israëlische politiek en durft ook kritisch te zijn!

2 Reacties

Pindaklaas

Pindaklaas8 okt. 2023 - 11:27

Laten we over Eerdmans maar zwijgen ja. Die man doet er gewoon niet toe. Een wonder dat ze zo'n figuur (en de rest eigenlijk) nog uitnodigen.

0Rapporteren

Marcus A.2

Marcus A.28 okt. 2023 - 11:39

"Vanmorgen op WNL zat de gehele vaderlandse rechtse meute" Sinds wanneer behoort Lilian Marijnissen daarbij? Je bent wel een kei in halve waarheden geloof ik. Ik denk ook dat je niet anders kunt als je probeert het brute geweld van hamas goed te praten. Dat lijkt me een kramp waar je nauwelijks uit kunt komen.

0Rapporteren

Rob Matthijssen

Rob Matthijssen8 okt. 2023 - 10:57

Als je aanvalt op andermans grondgebied is het geen zelfverdediging, simpel eigenlijk. Het goedpraten van de afgrijselijke en wrede daden van Hamas vind ik onvoorstelbaar. De westerse landen, met name de EU, geven heel veel steun aan de Gaza strook. Zo worden vrijwel alle 'ambtenaren' (dus Hamas) betaalt door de EU.

4 Reacties

Abdu

Abdu8 okt. 2023 - 12:09

@Rob… “Als je aanvalt op andermans grondgebied is het geen zelfverdediging, simpel eigenlijk.” Ja, dat vraagt men ook zich af, al tachtig jaar! Wanneer wordt de zionistische bezetting internationaal bestraaft?

3Rapporteren

Mohawk2

Mohawk28 okt. 2023 - 13:14

"Als je aanvalt op andermans grondgebied is het geen zelfverdediging" Maar wie heeft de bezette gebieden dan bezet? En van wie waren dan die gebieden voor ze bezet waren? Het antwoord daarop kan niet beiden Israël zijn...

4Rapporteren

Vuurrood

Vuurrood8 okt. 2023 - 13:18

Ndermans grondgebied? Vertel eens, van wie was en is dat grondgebied?

3Rapporteren

A little bit of sunshine

A little bit of sunshine8 okt. 2023 - 16:37

@Vuurrood, "van wie was en is dat grondgebied?", lang geleden de Ottomanen, toen de Engelsen, en toen zou het verdeeld worden tussen Joden en Arabieren (volgens de VN), alleen pikten dat de Arabieren niet, 6 dagen oorlog, en toen was het van de staat Israël? zoiets.

7Rapporteren

Marcus A.2

Marcus A.28 okt. 2023 - 10:51

"Wat te denken van het recht op zelfverdediging voor Palestijnen?" Alsof ze zichzelf niet "verdedigen"? Het gaat nu onder meer om duizenden raketten. Iran voert via de palestijnen zijn oorlog met de joden uit. Te vaak wordt vergeten dat zo'n 1.3 miljard mensen, de zogeheten ummah, de Palestijnen steunen, in verschillende gradaties van fanatisme. Vanuit het westen gesteund door extremen op de linker en rechter zijde van het politieke spectrum. De palestijnen worden gebruikt als speerpunt tegen Israël. Er wordt geroepen om een twee staten oplossing. Waarbij israel een nieuwe vijandige staat moet erkennen aan zijn grenzen. Dat terwijl israel wordt omringd door landen die het niet erkennen, en vijandig staan tegenover israel. Zonder de steun van het westen en met name de VS was israel al lang van de kaart geveegd.

3 Reacties

Abdu

Abdu8 okt. 2023 - 12:17

@Marcus “Iran voert via de palestijnen zijn oorlog met de joden uit.” Er wonen nu nog zo’n 30-40 duizend joden in Iran, meer dan twee duizend jaar. Met een mentaliteit als die van je, moesten ze al lang geleden uitgeroeid zijn. Het is voor niks dat holocaust in europa plaatsgevonden is en niet in Iran of elders!

2Rapporteren

Vuurrood

Vuurrood8 okt. 2023 - 13:21

Even iets rechtzetten! De palestijnen voeren geen oorlog met de joden! De palestijnen voeren oorlog met de Israëlisch! Ten tweede, Israël heeft nooit een oplossing gewild! Ooit had Simon Perez een oplossing. Die werd geoon van tafel geveegd. Door de toenmalige Israëlische regering en haar medestanders!

1Rapporteren

Marcus A.2

Marcus A.28 okt. 2023 - 15:16

@abdu "Er wonen nu nog zo’n 30-40 duizend joden in Iran, meer dan twee duizend jaar. " Hoe kom je aan die aantallen? Ik vind hele andere aantallen. Bovendien sterk afgenomen. Holocaust inderdaad in Europa. Maar de joden zijn overal vervolgd. Daarom hebben ze ook een eigen land nodig.

4Rapporteren

Parquet

Parquet8 okt. 2023 - 10:47

Het doodschieten van bejaarde vrouwtjes bij een bushalte en het slepen van lijken door straten is geen zelfverdediging.

9 Reacties

Vuurrood

Vuurrood8 okt. 2023 - 11:00

Maar verder dan deze volkomen terechte beschuldiging kom ook jij niet? Geen mening over oorzaak? Of moet ik ervan uitgaan dat jij bewust geen mening over oorzaken hebt?

6Rapporteren

Renger1974

Adaestuo

Adaestuo8 okt. 2023 - 11:25

@Parquet "Het doodschieten van bejaarde vrouwtjes bij een bushalte en het slepen van lijken door straten is geen zelfverdediging." Het dagelijkse (voor de lol) willekeurig doodschieten van Palestijnen, bij voorkeur jongeren en minderjarigen valt daar natuurlijk wel onder... O ja, ik zag een uurtje geleden een leuk filmpje op alivegore.com waar de humaniteit en beschaafdheid van het IDF naar voren komt: soldaten van het IDF die naakte ontzielde lichamen van meerdere Hamas terroristen tonen, aan de stemmen kan je horen dat die soldaten daar veel plezier aan beleefden. Maar dat valt uiteraard ook onder zelfverdediging, of mogen die prachtmensen gewoon even wat stoom afblazen?

5Rapporteren

Parquet

Parquet8 okt. 2023 - 11:40

@vuurrood 'Of moet ik ervan uitgaan dat jij bewust geen mening over oorzaken hebt?' Ik ben een voorstander van een tweestaten oplossing, desondanks is het bewust vermoorden van burgers en het paraderen met lijken nooit te rechtvaardigen. Of dat nou aan de Palestijnse of Israëlische kant is.

0Rapporteren

Abdu

Abdu8 okt. 2023 - 12:20

@Parquet Als je een kind van vijf in zijn hoofd schiet, geef je vrije brief om je oma van tachtig hetzelfde laten over komen!

1Rapporteren

Parquet

Marcus A.2

Marcus A.28 okt. 2023 - 13:35

@adaestuo "O ja, ik zag een uurtje geleden een leuk filmpje op alivegore.com waar de humaniteit en beschaafdheid van het IDF naar voren komt" Over humaniteit en beschaafdheid gesproken, wat is dat voor site waar jij rondsnuffelt?! En dan heb je het over humaniteit....

3Rapporteren

Parquet

Parquet8 okt. 2023 - 15:11

@abdu 'Als je een kind van vijf in zijn hoofd schiet, geef je vrije brief om je oma van tachtig hetzelfde laten over komen! ' Ga toch weg met die achterlijke tand om tand oog om oog cultuur van je. Het vermoorden van burgers is NOOIT te rechtvaardigen.

8Rapporteren

Abdu

Sources


Article information

Author: Jessica Mann

Last Updated: 1703302082

Views: 640

Rating: 4.5 / 5 (57 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jessica Mann

Birthday: 2003-06-12

Address: 548 Sellers Avenue Suite 157, Lake Michaelberg, NY 37612

Phone: +3706427365676077

Job: Robotics Engineer

Hobby: Juggling, Whiskey Distilling, Table Tennis, Bird Watching, Photography, Golf, Coffee Roasting

Introduction: My name is Jessica Mann, I am a Adventurous, strong-willed, resolved, ingenious, transparent, rare, expert person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.