header banner
Default

JPMorgan, de grootste bank, ziet tekenen van een stijging van belangrijke Bitcoin-spelers


Vorige maand keek de hele crypto-markt angstig naar de bitcoin koers, die even tot ver onder 25.000 dollar leek te gaan dalen. Maar vlak hierna ontstond er opeens de hoop dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tóch de aanvragen voor de bitcoin spot beursfondsen (ETF’s) goed zou keuren. De grootste bank ter wereld concludeert dat institutionele investeerders een belangrijke oorzaak voor de enorme stijging zijn geweest.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

“Bitcoin vraag komt van grote investeerders”

VIDEO: How Big Banks Like JPMorgan And Citi Want To Put Wall Street On A Blockchain
CNBC

Sinds de bodem halverwege september is bitcoins koers al met 40% gestegen, en alleen deze week al met ongeveer 17%. Daarmee is het één van de best presterende coins in de markt. Ook de bitcoin dominance is hierdoor gestegen tot zo’n 54%, het hoogste niveau sinds april van 2021.

Volgens J.P Morgan is er meer reden tot optimisme dan alleen de spot-ETF’s. CoinDesk heeft een rapport van de Amerikaanse investeringsbank ingelezen, waarin het constateert dat sommige institutionele handelaren tijdens deze stijging ook ook bitcoin kochten.

J.P. Morgan-hoofdanalist Nikolaos Panigirtzoglou schreef volgens CoinDesk dat de bitcoin-futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) opeens enorm populair waren. Het aantal uitstaande contracten steeg tot een niveau dat we sinds augustus van 2022 niet meer hebben gezien, wat nog vóór het instorten van FTX was. Volgens analisten ging het zelfs om een record.

Tegelijkertijd bleef de vraag naar ethereum (ETH) futures volgens de bank erg laag. Dit weerspiegelt de gebrekkige interesse in ethereum-beursfondsen, die eerder deze maand voor het eerst op de Amerikaanse beurs te vinden waren.

Advertisement

On-chain bitcoin data ook gunstig

VIDEO: JP Morgan Has A Private Blockchain
Bankless

Ook op de Bitcoin-blockchain is de hoge vraag zichtbaar, merkt de grootste investeringsbank ter wereld op. Walletadressen met veel bitcoins noteerden grote inflows, wat suggereert dat grote (institutionele) investeerders veel hebben geïnvesteerd. In voorgaande kwartalen zou de vraag juist zijn gedreven door retail-investeerders.

Verder was deze week juist niet zo gunstig voor veel belangrijke aandelen op de Amerikaanse beurs. Over het algemeen zijn veel aandelen positief gecorreleerd met bitcoin, maar eerder deze week kelderden aandelen juist terwijl bitcoin enorm in waarde steeg.

Sources


Article information

Author: Jeffrey Moore

Last Updated: 1699360204

Views: 814

Rating: 4.8 / 5 (116 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeffrey Moore

Birthday: 1972-09-01

Address: 84839 Dominique Harbors, Georgefort, HI 51669

Phone: +3862563539316193

Job: Article Writer

Hobby: Ice Skating, Beekeeping, Chocolate Making, Playing Guitar, Singing, Fishing, Video Editing

Introduction: My name is Jeffrey Moore, I am a forthright, Precious, dear, rare, treasured, daring, irreplaceable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.