header banner
Default

Spot Bitcoin ETF Onayına İlişkin 3 Hisse | Investing com


“Güçlü al” dereceli üç hisse, sahte haberlerden sonra daha cazip hale geldi.

fiyatı dünün ortasında keskin bir artış göstererek 30 bin dolar direncini kırmaya hazırlandı. Ancak 29,4 bin dolara ulaştıktan kısa bir süre sonra kazandıklarını kaybetti.

Artışın sorumlusu, Cointelegraph'ın X'te paylaştığı ve BlackRock'ın iShares Bitcoin ETF'sinin SEC'ten onay aldığını bildiren asılsız haberiydi.

Haber, Bloomberg'in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas da dahil olmak üzere birçok kaynak tarafından yalanlanmış olsa da Bitcoin fiyatının yukarı yönlü seyri bize bir şeyler anlatıyor. Yıllar boyunca spot işlem gören tüm Bitcoin ETF'lerini reddeden Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şimdi kripto alanına sermaye kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Özellikle de SEC'in, Grayscale'in GBTC'sini Bitcoin ETF'sine dönüştüren mahkeme kararını iptal etmekten vazgeçmesinin ardından.

Gerçek hayatta da test edilmişken gerçek bir Bitcoin ETF onayından en çok hangi hisseler faydalanır?

MicroStrategy

VIDEO:

etkilenme garantisi olan bir hisse senedi varsa o da Michael Saylor'un hissesidir. Ateşli Bitcoin savunucusu 2020'den beri BTC biriktiriyor ve daha fazlasını satın almak için borçlanıyor. MicroStrategy, 24 Eylül'deki satın alma işlemi itibarıyla BTC başına ortalama 29.582 dolar fiyatla 158.245 Bitcoin tutuyor.

Bu da MSTR’yi ister yukarı ister aşağı yönlü olsun, en dev Bitcoin balinalarından ve etkili piyasa yapıcılarından biri haline getiriyor. Bir ticari istihbarat şirketi olarak MicroStrategy, 2023 yılının ikinci çeyreğinde çoğu, yazılım lisansları ve abonelik hizmetlerinden elde edilen 120,4 milyon dolar gelir paylaştı. Her iki kalem de yıldan yıla sırasıyla %4 ve %42 oranında büyüme gösterdi.

2022'nin ikinci çeyreğindeki 1,062 milyar dolarlık önemli net zararla karşılaştırıldığında şirket, 22,2 milyon dolar, yani hisse başına 1,52 dolar (seyreltilmiş) net gelir elde etti. MicroStrategy, %265,9'luk borç/özkaynak oranı ve 65,97 milyon dolarlık nakde karşılık 2,54 milyar dolarlık toplam yükümlülükle, yüksek oranda borca sahip.

Normalde yatırımcılar bu tür rakamlara sahip şirketlerden uzak dururdu ancak MSTR, yumurtalarının çoğunu Bitcoin sepetine koydu. Nitekim sahte Bitcoin ETF haberleri geldikçe MSTR hisseleri BTC fiyatının yeniden yükselişine ayak uydurdu.

Bir Bitcoin ETF onayının neredeyse kaçınılmazlığı ve piyasanın tepkisi göz önüne alındığında, MicroStrategy'nin büyük yatırımı muhtemelen meyvelerini verecek. Yılbaşından bugüne MSTR yatırımcıları, elinde sadece BTC tutmaya kıyasla daha fazla kazanmış olabilir: Bitcoin'den %70 kazanca kıyasla %125'lik bir kazanç.

, MSTR'ye "güçlü al" tavsiyesi verirken ortalama fiyat hedefi 433,25 dolar ve bu yazı yazılırkenki 324,32 dolara kıyasla düşük fiyat tahmini 210 dolar.

PayPal

VIDEO:

Hakim ödeme işleme şirketi müşterilerin yüz çevirmesi için çok şey yaptı. Ekim 2022'nin başlarında PayPal, düşüncelerin yanlış ifade edilmesine yönelik para cezalarını açıkladı. Büyük tepkinin ardından şirket, bu tür ihlaller için 2.500 dolarlık ceza kılavuzlarının yanlışlıkla gönderildiğini söyledi.

Eski PayPal CEO'su David Marcus, böyle bir kavramın gündeme gelmesine bile şaşırmış ve PayPal'ın politika önerisini "delilik" olarak nitelendirmişti. Medyanın olumsuz ilgisi ve boykot kampanyalarıyla karşılaşan PYPL hisseleri, şu anda Temmuz 2017'den bu yana en düşük seviyede.

O dönemde Bitcoin'in fiyatı 1.700 doların altındaydı. Yine de yılbaşından bugüne hem Square (SQ) hem de PayPal (PYPL), sırasıyla %-31 ve %-24 ile aynı aralıkta kayıp yaşıyor. Bu durum, ödeme işlemcilerinin şu anda büyük ölçüde iskontolu olduğunu gösteriyor. PayPal'ın kazançları yıl içinde %98,2 artarken gerçeğe uygun değerinin %46,8 altında işlem gördüğü tahmin ediliyor.

PayPal USD stablecoin'in piyasaya sürülmesi ve hâlâ baskın bir pazar payını korumasıyla şirket, Bitcoin ETF'ler ve önümüzdeki Nisan ayında yapılacak yarılanma (halving) ile kripto piyasası sahnesini belirlerken kripto taleplerini alacağı iyi bir konuma sahip. Nasdaq, PYPL'ye 86,07 dolar ortalama fiyat hedefi ve yazının yazıldığı saatte 56,76 dolar olan fiyata karşı 60 dolar düşük fiyat tahminiyle "güçlü al" derecesi veriyor.

Riot Platforms

VIDEO:

MicroStrategy gibi, dünyanın en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri de sahte haberler üzerine aniden değerlendi ve bugün %4,5 yükseldi. Yılbaşından bugüne Riot Platforms () hisseleri, %164 değer kazanarak MSTR'den bile daha iyi performans gösterdi.

Ağustos ayı itibarıyla şirket, en iyi 10 Bitcoin madencisinin ortalamasından daha yüksek ancak Marathon'un hash tahtını almak için yeterli olmayan 14,13'lük bir hash oranı bildirdi. Daha da önemlisi, 8.400 dolarlık zımni BTC üretim maliyeti ile Riot, en iyi ikinci sırada yer alarak en iyi madencilik verimliliğine işaret etti.

Şu anda Nasdaq, RIOT'un ortalama fiyat hedefini 18,22 dolar olarak verirken yazı yazılırken hisse başına 9,28 dolar olan fiyat ile karşılaştırıldığında 6,5 dolarlık düşük bir fiyat tahmini sunuyor. Bu da RIOT'a "güçlü al" şeklinde yeşil bir tavsiye veriyor.

***

Bu makale ilk olarak The Tokenist'te yayınlanmıştır. Finans ve teknolojideki en büyük trendlerin haftalık analizi için The Tokenist'in ücretsiz bülteni Five Minute Finance'e göz atın.

Ne yazar Tim Fries ne de bu web sitesi, The Tokenist, finansal tavsiye sağlamaz. Lütfen finansal kararlar vermeden önce web sitesinin politika sayfasına başvurun.

Sources


Article information

Author: Christopher Cobb

Last Updated: 1698001803

Views: 749

Rating: 4.5 / 5 (74 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christopher Cobb

Birthday: 1982-06-06

Address: 094 Morgan Mall Apt. 539, Wolfborough, NJ 62895

Phone: +4022592818026927

Job: Article Writer

Hobby: Sculpting, Hiking, Hiking, Juggling, Photography, Lock Picking, Scuba Diving

Introduction: My name is Christopher Cobb, I am a clever, exquisite, resolute, unguarded, forthright, accessible, multicolored person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.